Mollen

Heeft u last van molshopen?

Heeft u last van mollen in uw tuin of rondom uw gebouw? Wilt u graag de mol laten bestrijden? De Haan Ongediertebestrijding komt graag bij u langs om u van dit probleem af te helpen.

Mollen bestrijden? Schakel de professionele ongediertebestrijder in. Bestrijden of weren van de mol wordt bij de Haan Ongediertebestrijding gedaan met klemmen.

Wat is een mol?

De volwassen mol heeft een lengte tot 15 cm, en is meestal zwart van kleur. De voortplanting is van maart tot juni, draagtijd 3 weken, 3 tot 5 jongen. De mol leeft hoofdzakelijk ondergronds en is een insecteneter. Regenwormen vormen zijn stapelvoedsel, maar hij is niet kieskeurig en eet ook engerlingen, maden en andere insectenlarven, duizendpoten en (naakt-)slakken.

Welke schade veroorzaken mollen?

Mollen zijn in principe niet gevaarlijk, maar kunnen door hun graafgedrag wel behoorlijke schade aanrichten aan uw gazon, terras of stoep. Dit maakt dan ook hun bestrijding soms noodzakelijk. Bestrijding doen we bij de Haan ongediertebestrijding voornamelijk met mollenklemmen. Er zijn verschillende varianten klemmen verkrijgbaar en ze werken helaas niet allemaal even goed. Daarnaast is het goed plaatsen van de klemmen ook heel belangrijk. U kunt de klemmen laten plaatsen door een professionele mollenvanger.