Het herkennen van de Duitse Kakkerlak

Een volwassen Duitse kakkerlak is te herkennen aan zijn licht bruine kleur en de 2 zwarte lengte strepen op zijn borstschild. De Duitse kakkerlak is ongeveer 1 tot 1,5 cm lang (excl. antennen).

Leefwijze en ontwikkeling

Het ei pakket van de kakkerlak bevat gemiddeld 30 eitjes. Het duurt gemiddeld 6 tot 12 weken voor dat de eitjes uitkomen. De Nimf (de jongen) zijn donkerder van kleur, maar hebben geen vleugels. Tijdens de groei vervellen de Nimfen 4 tot 7 maal. Na dat de eitjes zijn uitgekomen, duur tot het 1 jaar (afhankelijk van de temperatuur) tot dat de kakkerlak volgroeid is.

De gemiddelde leeftijd van de Duitse kakkerlak is 6 maanden tot 1 jaar. De Duitse kakkerlak eet bijna alles (zelfs zijn eigen soort genoot), daarnaast is het zo dat hij wel tot 6 weken zonder voedsel kan. De kakkerlak is licht schuw. Ze leven bij voorkeur dan ook op donkere, warme (25 tot 30 graden) en vochtige plaatsen, hierbij kunt u denken aan restaurantkeukens, fabriekshallen en/of bakkerijen.

Schade en overlast door de Duitse kakkerlak

De Duitse kakkerlak kan voor behoorlijk wat schade en overlast zorgen, zeker in restaurants over andere plaatsen waar voedsel wordt bereid. Wanneer deze namelijk in aanraking komt met voedsel, kunnen ze verschillende ziektes verspreiden.

Bestrijding en preventie van de Duitse kakkerlak

De Duitse kakkerlak houdt zich voornamelijk schuil in kieren en spleten. De beste manier om te voorkomen dat kakkerlakken zich verder voortplanten is dan ook om naden en kieren te dichten. Daarnaast is het hygiƫnisch werken van groot belang, omdat kakkerlakken kan overleven op alle soorten voedsel.

Omdat de kakkerlak zich relatief snel voortplant, is het zaak de overlast zo snel mogelijk aan te pakken. Bestrijding van kakkerlakken zal worden gedaan d.m.v. een lok gel. Deze zal door onze medewerker op schuilplaatsen gezet worden waar ze zich schuil houden.

Meer vragen over de Duitse kakkerlak?

Wilt u meer informatie over de bestrijding van de Duitse kakkerlak? Dan kunt u contact op nemen met onze experts.